Eirik Dåstøl Langeland

Politikk, demokrati og ytringsfrihet

Eirik Dåstøl Langeland er utdannet master i offentlig politikk og ledelse fra Universitetet i Agder og har sittet i bystyret i Kristiansand for Arbeiderpartiet siden 2007. Han har jobbet som forskningsrådgiver på Universitetet i Agder og senere som seniorrådigver for OsloMet – storbyuniversitetet.

Langelands hovedinteresser er innen politikk og historie og er spesielt opptatt av demokrati og ytringsfrihet. Langeland har også jobbet som politisk rådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

eirikdas

Utgitte titler

Et valg til salgs – Silo, champagne og sørlandsk valgbedrageri

En forfallen silo som skal bli kunstmuseum, et vegkryss og flytting av noen containere.

Dette har fått ellers så sindige kristiansandere til å hamre løs på tastaturet, bruke ord og uttrykk hentet fra den dypeste kjelleren og skape et debattmiljø som har preget sørlandsbyen i flere år.

Ingrediensene er en netthandel-gründer, en container med champagne, russiske oligarker, en lokalavis som ignorerer debatten, en fondsmegler med stor kunstsamling, en havnedirektør og en tidligere Dyrepark-sjef som begge får beskyldninger mot seg, politiske partier som opplever kuppforsøk – alt samlet og presentert på den anonyme Facebook-siden «Sørlandsnyhetene».

Eirik Dåstøl Langeland og Melissa Lesamana har begge lang erfaring fra lokalpolitikken i Kristiansand, henholdsvis fra Arbeiderpartiet og SV. De har selv vært utsatt for sjikane via Sørlandsnyhetene og forteller her historien om Sørlandsnyhetene sett med deres politiske øyne. 

Bokhuset forlag 2021