Forfattere

Her er våre forfattere med utgivelser – eller utgivelser på vei – på Bokhuset Forlag.

Gunder Christophersen_1

Gunder Christophersen

Gunder Christophersen er journalist og tidligere webredaktør og kommunikasjonsrådgiver. Han har vært ansatt i Vårt Land, Vestnytt, Øvre Smaalenene og Lindesnes samt BarnsBeste/Sørlandet sykehus og kommunikasjonsbyrået Mediepartner.

Han debuterte som forfatter med boka «Blanda drops for to øre – Historiske landhandlere på Borøya, Sandøya, Askerøya og Lyngør» i 2019 på Bokbyen forlag.

I 2020 ga han ut to bøker om den legendariske turistjefen i Tvedestrand, Bjarne Stangelands notiser fra Agderposten. «Den gode notis – for feriegjester og fastboende» og «Den gode notis – vi minner om mat til småfuglene» – begge på Bokhuset forlag.

janklovstad-750

Jan Kløvstad

Jan Kløvstad er tidlegare styremedlem og nestleiar i Noregs Ungdomslag. Han har blant anna skrive bøkene:

Ungdomshuset. Eit kultursenter i Bygde-Norge, hovudforfattar og redaktør, Ungdomslaget. Noregs Ungdomslag 1896-1996, hovudforfattar og redaktør, Glede og hugnad, samarbeid og dugnad, Aust-Agder ungdomslag 1896-1996, Ild, begeistring og varme. Om første folkehøgskolen på Sørlandet, Lutefisk, saman med John Moberg, Norsk humor, redaktør saman med Herbjørn Sørebø, Å bygge ein by på bøker, hovudforfattar og redaktør, Nils Hjelmtveit 1892-1985, forfattar og redaktør saman med John Lundstøl, Holt seminar 180 år. Lærerutdanninga i Holt 1839-1877, forfattar og redaktør saman med Ernst Håkon Jahr.

roy

Roy Johansen

Roy William Johansen er fra Vrengen i Øyestad. Han er cand. philol med hovedfag i nordiske språk. Han har vært universitetslektor ved Universitetet i Agder i Kristiansand og før det i mange år ungdomsskolelærer i Øyestad. Heile sitt voksne liv har han vært interessert i og arbeidd med lokalhistorie.

Han har skrevet den lokalhistoriske boken Vrengen og Øyestad.

Reidar Malm, avdelingsdirektør og leder for Ressursavdelingen ii Region sør. 
Regionledermøtet, RLM region sør

Reidar Malm

Reidar Malm er født på Gjøvik i 1953, har utdanninga si fra NMBU og har arbeidet i skoleverket som lektor og rektor, som avdelingsdirektør hos henholdsvis statsforvalteren i Agder og Statens vegvesen. Han har gitt ut et par lærebøker tidligere. En del av fagkretsen hans er historie og politikk, og han har stor interessert for historie. Fra tida i skoleverket er han særlig opptatt av hvordan formidle fagstoff på en lettfattelig og oversiktlig måte.

Tor Punsvik_2

Tor Punsvik

Tor Punsvik er utdannet naturforvalter i 1978 fra Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet/NMBU og pensjonerte seg i 2019 etter 40 år i offentlig miljøforvaltning. Han har skrevet mer enn 100 populærvitenskapelige artikler, om vært ansvarlig for et titalls fagrapporter, hovedsakelig som viltforvalter hos Statsforvalteren i Agder. Han har som privatkonsulent skrevet villreinfaglige rapporter og konsekvensutredninger. Hans bokproduksjoner, ofte med en medforfatter, er: «Viltforvaltning, veileder/lærebok» 1996, «Den gode jakta – håndbok i jegeretikk» 1998, «Viltet i landskapet – lærebok og veileder i landskapsøkologi» 2002, «Målrettet villreinforvaltning» 2006, «Fjellvidda nomade villreinen» 2016, «Rovviltet på Agder» 2018.

Guttorm portrett L_v2

Guttorm Eskild Nilsen

Guttorm Eskild Nilsen (født 1954) var i mange år journalist og avisredaktør. Etter at han ble pensjonist har han skrevet en rekke bøker. Krimbøkene om pensjonert maskinsjef Konrad Ågesen er i flere år utgitt som en del av Hans Olav Lahlums krimfestival i Tvedestrand. Den oppdikta detektiven fra Flosta har fått en entusiastisk tilhengerskare på Agder. Sammen med båtsmann Paul Madsen laget Guttorm boka «Knoper og stikk til nytte og pryd», som har vært en bestselger. Guttorm er ihuga elsyklist. De mange sykkelturene hans har blant annet resultert i boka «11 sykkelturer som passer for alle».

I tillegg til å skrive og lage bøker, produserer Guttorm filmer for blant andre det private fjernsynsselskapet TV Agder.

eirikdas

Eirik Dåstøl Langeland

Eirik Dåstøl Langeland er utdannet master i offentlig politikk og ledelse fra Universitetet i Agder og har sittet i bystyret i Kristiansand for Arbeiderpartiet siden 2007. Han har jobbet som forskningsrådgiver på Universitetet i Agder og senere som seniorrådigver for OsloMet – storbyuniversitetet.

Langelands hovedinteresser er innen politikk og historie og er spesielt opptatt av demokrati og ytringsfrihet. Langeland har også jobbet som politisk rådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Knut Frognes

Knut Frognes

Knut Frognes er født i Oslo i 1947.

Etter utdannelse i reklame og markedsføring jobbet han 15 år som tekstforfatter i reklamebyråer i Bergen og Arendal. I 1980 flyttet han til Tvedestrand, der han tidlig kom med i det lokale historielaget, og sammen med Øyvind Bjorvatn var han med-redaktør og formgiver for historielagets årbok i 20 år. I 1989 begynte han hos tv-produsenten Media Service i Arendal, først som tekstforfatter, men etter hvert også som programskaper, både for lokal-tv og riksdekkende kanaler. Flere av programmene er prisbelønte. Etter 25 år i Media Service ble han pensjonist i 2014.

Han har tidligere skrevet bøkene «Fyrbøteren på Jo», om krigshandlingene på kysten av Aust-Agder i aprildagene 1940, «Tegn i stokk og stein», gammel grafitti fra hei til hav i Tvedestrand, «Liket som ropte om hjelp», skjærgårdskrim i samarbeid med Tone Midttun og Guttorm Eskild Nilsen, og «Fiendtlige seil», historisk roman fra napoleonskrigen.

Sigrid Tufteland_2

Sigrid Tufteland

Sigrid Tufteland er utdannet kjemiingeniør og jobber ved finkjemikaliebedriften GE Healthcare i Spangereid i Lindesnes kommune. Hun er og har vært engasjert i mange verv, blant annet styremedlem i Stiftelsen Haydoms Venner, styreleder i Lindesnes fyrmuseum og er nå styreleder for den private skolen i Vigmostad. Hun har også hatt flere politiske verv både i kommunen og i fylkeskommunen. Hun har skrevet artikler til Lindesnes historielags årstidsskrift «Glimt fra Lindesnes». Nå skriver hun en lokalhistorisk bok hvor hun tar utgangspunkt i flere personer som levde i Vigmostad på 1800- og 1900-tallet.

%d bloggere liker dette: