Gunder Christophersen

Journalist, kommunikasjonsrådgiver og forfatter

Gunder Christophersen er journalist og tidligere webredaktør og kommunikasjonsrådgiver. Han har vært ansatt i Vårt Land, Vestnytt, Øvre Smaalenene og Lindesnes samt BarnsBeste/Sørlandet sykehus og kommunikasjonsbyrået Mediepartner.

Han debuterte som forfatter med boka «Blanda drops for to øre – Historiske landhandlere på Borøya, Sandøya, Askerøya og Lyngør» i 2019 på Bokbyen forlag.

I 2020 ga han ut to bøker om den legendariske turistjefen i Tvedestrand, Bjarne Stangelands notiser fra Agderposten. «Den gode notis – for feriegjester og fastboende» og «Den gode notis – vi minner om mat til småfuglene» – begge på Bokhuset forlag.

Fra 2021 er han også medeier av Bokhuset forlag og aktiv redaktør for flere av bøkene utgitt på forlaget.

Gunder Christophersen_1

Utgitte titler

Blanda drops for to øre

Flere av Gunder Christophersens forfedre har drevet landhandel på øyene i Tvedestrand. I jakten på historien til farmor Andrea Christophersens landhandel på Borøya dukket det opp historier fra over 20 andre landhandlere på øyene i Tvedestrand. På det meste hadde Borøya åtte landhandlere, Sandøya og Lyngør seks hver, mens Askerøya hadde en.

I «Blanda drops for to øre» får du historier om livet som landhandler på øyene.

Utgitt på Bokbyen forlag 2019

Den gode notis

I mer enn ti år rapporterte Bjarne Stangeland fra Tvedestrand til spalten «Tvedestrands-redaksjonen» i Agderposten.

Han rapporterte om smått og stort fra dagliglivet i Tvedestrand og omegn.

Gunder Christophersen har bladd tilbake til tidlig 1960-tallet og valgt ut et utvalg av de underfundige, hverdagslige og til tider trivielle notisene – og samlet de i Den gode notis.

Hvordan gikk det med noen av de som var omtalt?
… og hvem var Bjarne Stangeland, mannen bak notisene?

Utgitt på Bokhuset forlag 2020.

Den gode notis 2

«Bjarne Stangeland skrev i Agderposten om store og små ting fra Tvedestrand».  Det er egentlig ikke riktig. Stangeland skrev stort sett bare om de små tingene som skjedde. De store tingene var det andre som tok seg av.

Utgitt på Bokhuset forlag 2020.

Den gode notis 3

Hvorfor fikk Roy Sonesen, eier av Tvedestrand Interiør, kallenavnet «Apollo»? Hvor og hvorfor dro NRKs Svein Sundsdal og Jan Kløvstad, tidligere kultursjef i Tvedestrand, på påskeferie sammen i 1975? Hvordan havnet holmen St. Helena i kommunens eie og hva gjorde Øystein Darbo, mangeårige journalist i Tvedestrandsposten, seg bemerket for som 14-åring?
Turistsjef og korrespondent Bjarne Stangeland fikk det med seg i sine siste år i Agderposten. Pluss mye mer. Til slutt ble han etterlyst – i FN!

«Den gode notis – Stangeland-spalten etterlyst i FN» er tredje og siste bok i serien om notisene fra Bjarne Stangeland. Den tar for seg perioden 1970 til 1981, det siste tiåret for Tvedestrandsredaksjonen.

Utgitt på Bokhuset forlag 2022

Vågsbygdskauen

Det sentrumsnære turområdet Vågsbygdskauen vest for Kristiansand byr på mange overraskelser. Inspirert av Facebook-gruppen «Vågsbygdskauen» gikk Bokhuset Forlag i gang med praktboka «Vågsbygdskauen». Det ble en jakt på de gode historiene, flotte fotomotiver og de engasjerte brukerne av skauen. Vi fant historier og fotomotiv som har vært og er ukjent for mange – selv de som har gått i skauen i årevis.

Utgitt på Bokhuset forlag 2022