Guttorm Eskild Nilsen

Journalist, elsyklist og forfatter

Guttorm Eskild Nilsen (født 1954) var i mange år journalist og avisredaktør. Etter at han ble pensjonist har han skrevet en rekke bøker. Krimbøkene om pensjonert maskinsjef Konrad Ågesen er i flere år utgitt som en del av Hans Olav Lahlums krimfestival i Tvedestrand. Den oppdikta detektiven fra Flosta har fått en entusiastisk tilhengerskare på Agder. Sammen med båtsmann Paul Madsen laget Guttorm boka «Knoper og stikk til nytte og pryd», som har vært en bestselger. Guttorm er ihuga elsyklist. De mange sykkelturene hans har blant annet resultert i boka «11 sykkelturer som passer for alle».

I tillegg til å skrive og lage bøker, produserer Guttorm filmer for blant andre det private fjernsynsselskapet TV Agder.

Guttorm portrett L_v2

Utgitte titler

Her et utvalg:

Knoper og stikk til nytte og pryd

Knoper og stikk til nytte og pryd viser deg, ved hjelp av bilder og tekst, hvordan du lager knoper og stikk til nytte og pryd. Boken lærer deg enkle og anvendelige knuter som kan brukes i en rekke forskjellige sammenhenger.

Utgitt på Bokbyen forlag 2007

11 sykkelturer som passer for alle

Dette er boka for alle som liker å oppleve vakker natur og interessante steder fra sykkelsetet. Enten man sykler elsykkel eller holder seg til den tradisjonelle tråsykkelen.
Boka beskriver 11 sykkelturer i Nissedal, Vegårshei, Risør, Gjerstad, Arendal, Froland og Tvedestrand.

Utgitt på Bokbyen forlag 2017

Kald sommer

Kald sommer møter vi på ny pensjonert maskinsjef Konrad Ågesen og politibetjent Sylviane Olsen fra Døde fiskere trekker ikke teiner og Morder på kroken.

På Borøya blir en mann funnet ihjelfrosset i et gammelt fryseri. Han har tilsynelatende blokkert døra, og lensmann Kjell Hansen og etterforsker Haldorsen konkluderer med selvmord.
Med kløkt og tekniske ferdigheter finner Konrad ut hva som egentlig har skjedd, og morderne fakkes etter en forrykende båtjakt!

Utgitt på Bokbyen forlag 2018

Tampen brenner

«Tampen brenner», i krimserien med pensjonert maskinsjef Konrad Ågesen i hovedrollen. Denne gangen får Ågesen hjelp av en høyst virkelig og kjent agderhistoriker til å finne morderen, og i tillegg løse en gåte som skriver seg helt tilbake til den annen verdenskrig. Som i de tre foregående bøkene utspiller handlingen seg på kyststrekningen mellom Risør og Arendal. Konrad Ågesen finner sist i november en død mann i fyrlykta på Kvaknes, ved innløpet til Kilsund. Mannen er kun iført underbukse og badebukse.

Utgitt på Bokbyen forlag 2019

Døde fiskere trekker ikke teiner

Nilsen har skrevet sju krimbøker om pensjonert maskinsjef Konrad Ågesen.
De to første bøkene, «Døde fiskere trekker ikke teiner» og «Morder på kroken», har lenge vært utsolgt.
I denne utgaven av «Døde fiskere trekker ikke teiner» finner du langnovellene «Morder på kroken» og «Blodpenger» fra de to første bøkene. Denne utgaven inneholder også tre andre noveller, inkludert den som har gitt tittel til boka.

Gamlechiefen Konrad Ågesen og hans faste makker, politibetjent Sylviane Olsen, har opparbeidet seg en trofast tilhengerskare, og stadig nye lesere blir begeistret for den mildt sagt uvanlige krimhelten.

Utgitt på Bokhuset forlag 2021

I Lause lufta

Politiet ber Konrad Ågesen studere åstedet for et mord.
En forfatter er funnet kvalt i hytta si på Flosterøya i Arendal. Med kløkt og fantasi nøster Konrad seg bakover i historien, og han finner sensasjonelle oppdagelser fra den andre verdenskrig.

Utgitt Bokhuset 2021