Hans Chr. Rød

Tegner, grafiker og designer

Født i London, norsk, men bosatt i Grenaa i Danmark. Tegner, grafiker og designer. Utdannet ved Dansk Designskole i København. Flere kunstutstillinger i Norge, Sverige og Danmark. Kaller seg naivist, og bruker streken til å skape historier med lun humor fra hverdagslige hendelser.

Hans Chr Rød_tegning

Utgitte titer

Et utvalg bøker, illustrert av Hans Chr. Rød

Æ æ å a å edår blaudis

Denne boken er ingen språkvitenskapelig avhandling om kristiansandsdialekten. Boken presenterer derimot en mengde slangord og utrykk fra dialekten på en ofte humoristisk måte. For å få frem kraften i enkelte dialektuttrykk som er gjengitt i boken, er ord noen ganger oppgitt i entall, andre ganger i flertall, og verb er ikke alltid oppgitt i oppslagsformen.

Portal, 2015

I himmelen serveres ikke speilegg

En dokumentar-roman der forfatteren som ble rammet av polio i oppveksten, skriver sin livshistorie knyttet til sykdommen og hans egen opplevelse av 1950- og 1960-årenes helsestell. En historie som det neste er vanskelig å fatte i dag – og som mer enn noe viser de positive endringene som har funnet sted gjennom de siste tiårene.

Gaveca, 2021

Åhennedåhenne?

Denne lille boka er langt fra noe vitenskapelig verk, snarere en uhøytidelig innføring i tvedestrandsdialektens finurligheter. Om noen av uttrykkenes betydning blir ytterligere klargjort gjennom tegnerens fantasifulle og småsprø tolkninger, kan saktens diskuteres. Men at man kan få seg en god latter, er svært sannsynlig.

Bokhuset, 2021

Spis, drikk og vær glad

Dette er på ingen måte ment å være en kokebok i vanlig forstand – snarere i uvanlig forstand.
Til trøst for de som savner oppskrifter på tilberedelse av omelett, risgrøt og ertesuppe:
Det skal mer til enn god mat for å by på et vellykket måltid.
Denne boken er ment å være det ekstra krydderet som kan gi spisingen og bordets gleder et lite ekstra løft opp.

Bokhuset, 2022

Gamp. Preben og stutegutta

På den vanligvis så fredelige gården Furumoen får den godt voksne hesten Gamp ikke gå i fred lenger. De to stutegutta Stuart og Aimar flytter inn i Eplehagen, der Gamp og hans gode venn, musa Preben bor. Preben kom til gården etter en dramatisk flukt fra Storbyen. Stutegutta prøver å virke klokere og tøffere enn de egentlig er. Men de blir fort avslørt, da det snart viser seg at de er på ville veier …

Utgitt på Bokhuset forlag 2022