Jan Magne Kåsa Stensrud

Kommandørkaptein, PhD i historie og journalist

Oppvokst i Drangedal og senere Horten. Etter befalsskole i Kavaleriet, sjøkrigsskole og tjeneste ved Dykker- og froskemannskolen, skipssjef på ulike fartøyer og NATO tjeneste i utlandet, rundet han av sin militære karriere som kommandørkaptein ved Forsvarets Overkommando. Jan Magne Stensrud har doktorgrad (PhD) i historie. Fra 2011 har han arbeidet som journalist og redaktør.

Jan Magne Stensrud

Utgitte titler

Jentene i graven

13 år gamle Olivia Lunden fra Odda står ensom og usikker på tunet til gården Skogstad i Drangedal. Gårdskona er en fjern slektning av hennes avdøde mor, året er 1938 og Olivia har blitt lovet arbeid på storgården. Lite aner hun om dramatikken som skal foregå her de kommende årene.

Over 80 år etter kommer man over tre kvinnelik i en umerka grav like ved Skogstad. Journalist Jane Holte i lokalavisen går grundig til verks for å finne ut hvem disse jentene var? Ved hjelp av beboer Aslak Møane på aldersheimen kommer hun på sporet. Plutselig får hun en telefon. Den russiske ambassaden har fått høre at hun graver i en sak – og vil gjerne treffe henne. Hva slags historie er det hun er på sporet av? Og skal hun våge å møte dem?

Bokhuset forlag, 2022

Kampen om laksen

Finnes det en unik villaksstamme i hver elv? Hva er en ekte laks? Hvorfor måtte selveste paven engasjere seg i en konflikt om retten til å fiske laks i Norge?

«Kampen om laksen» gir deg morsomme anekdoter fra laksefisket, nyttig informasjon og fakta fra historien og et innblikk i hva som rører seg langs landets mange lakseelver.

Bokhuset forlag, 2022

%d bloggere liker dette: