Jan Magne Kåsa Stensrud

Kommandørkaptein, PhD i historie og journalist

Oppvokst i Drangedal og senere Horten. Etter befalsskole i Kavaleriet, sjøkrigsskole og tjeneste ved Dykker- og froskemannskolen, skipssjef på ulike fartøyer og NATO tjeneste i utlandet, rundet han av sin militære karriere som kommandørkaptein ved Forsvarets Overkommando. Jan Magne Stensrud har doktorgrad (PhD) i historie.

Stensrud er i dag kommunedirektør i Tvedestrand kommune i Agder og har tidligere vært redaktør av Drangedalsposten.

Jan Magne Stensrud

Utgitte titler

Jentene i graven

13 år gamle Olivia Lunden fra Odda står ensom og usikker på tunet til gården Skogstad i Drangedal. Gårdskona er en fjern slektning av hennes avdøde mor, året er 1938 og Olivia har blitt lovet arbeid på storgården. Lite aner hun om dramatikken som skal foregå her de kommende årene.

Over 80 år etter kommer man over tre kvinnelik i en umerka grav like ved Skogstad. Journalist Jane Holte i lokalavisen går grundig til verks for å finne ut hvem disse jentene var? Ved hjelp av beboer Aslak Møane på aldersheimen kommer hun på sporet. Plutselig får hun en telefon. Den russiske ambassaden har fått høre at hun graver i en sak – og vil gjerne treffe henne. Hva slags historie er det hun er på sporet av? Og skal hun våge å møte dem?

Bokhuset forlag, 2022

Kampen om laksen

Finnes det en unik villaksstamme i hver elv? Hva er en ekte laks? Hvorfor måtte selveste paven engasjere seg i en konflikt om retten til å fiske laks i Norge?

«Kampen om laksen» gir deg morsomme anekdoter fra laksefisket, nyttig informasjon og fakta fra historien og et innblikk i hva som rører seg langs landets mange lakseelver.

Bokhuset forlag, 2022

Lysets voktere

Journalist Jane Holte får et anonymt tips om å sjekke litt rundt saken der ei ung jente skal ha ramlet ned ei trapp. Det fører Jane og samboeren Morten Bergane til et hemmelig rom under sykeheimen i Drangedal, full av okkulte effekter og rekvisitter. Blant annet fanger ei eldgammel bok Jane og Mortens interesse.
Det viser seg at flere er interessert i den samme boka – og de vil gjøre mye for å bli bokas «rettmessige eier». Jane og Morten får hjelp fra en professor ved UiA i Kristiansand og de havner midt oppi en okkult seanse i Drammens villastrøk. Så skjer det noe!

Bokhuset forlag, 2023

Dødelig kjemi

En turgåer oppdager en liten rød bil som har kjørt utfor veien i et skogsområde. Det viser seg at bilen tilhører lokalpolitikeren Lydia Vike som er sporløst forsvunnet.
Journalisten Jane Holte og hennes samboer, den tidligere spesialsoldaten Morten Bergane, begynner å grave i saken.

I jakten på Lydia Vike og hva som har skjedd, avdekker de mørke hemmeligheter i den lille bygda. Jane og Morten befinner seg raskt i et landskap av grådighet, korrupsjon og mord.

Bokhuset forlag 2024