Karsten Alnæs

Prisvinnende forfatter med historieverk og historisk-biografiske romaner.

Karsten Alnæs er født i Hønefoss, oppvokst på Kampen i Oslo, men har også nær tilknytning til Kristiansund. Han har vært leder i Den norske Forfatterforening i flere perioder, kulturredaktør i Dagbladet, lektor i videregående og undervist på Journalisthøgskolen.

Han debuterte som forfatter i 1975 med romanen Veps, og har siden skrevet en rekke historieverk og mange historisk-biografiske romaner.

Med Trollbyen vant han Brageprisen og Bokhandlerprisen i 1992. I 2003 ble han tildelt Brageprisens hederspris. Han har også mottatt flere andre priser. Med fembindsverket Historien om Norge regnes Alnæs som en av våre viktigste formidlere av norsk historie. Han har også skrevet Historien om Europa (1300-1600).

Karsten Alnæs

Utgitte titler

Her et utvalg titler utgitt av Karsten Alnæs

Trollbyen

Anna Engen, ei ung jente fra et småbruk på Sørlandet, drar til Kristiania for å lete etter broren Johan som har forsvunnet i den store byen. Hun tar tjeneste hos en rik familie, og hun blir hjulpet av to brødre, begge jernbanearbeidere, i jakten på broren. Anna havner midt opp i byens verste forbrytermiljøer. Hun er ofte i fare, men den største forbryterkongen tar henne under sin beskyttelse.

Aschehoug 1992

Historien om Norge

Bøkene omfatter Norges historie fra ca. 10 000 år f.Kr fram til vår egen tid – 5 binds verk.

Gyldendal 2002

Historien om Europa

Bøkene omfatter Europas historie fra 1600 til 1945 – 4 binds verk.

Gyldendal 2003-2006

1814

En flott historisk bok spekket med fargerike illustrasjoner. 1814 var et dramatisk år i norsk historie. Norge fikk sin egen grunnlov, og resultatet av krigene ute i Europa førte til at landet vårt ble skilt fra Danmark og kom i union med Sverige. Boken forteller om grunnlovsarbeidet på Eidsvoll våren 1814 og valget av Christian Frederik til norsk konge. Forfatteren beskriver levende krigshandlingene i juli og august, etter at Karl Johans tropper gikk inn i Norge. Den korte, men dramatiske krigen endte med norsk nederlag, men vi fikk beholde Grunnloven.

Schibsted 2013

Svømmende dyr i det sørlandske hav

Karsten Alnæs forteller i boken Svømmende dyr i det sørlandske hav om livet i sjøen ved Sørlandsskysten, – langs kyststripen fra Åna-Sira til Halden.

Bokhuset forlag 2021

Det koker i fjorden

I tusener av år har Oslofjorden hatt en betydelig rolle som matkilde. Fisket, fiskeplassene og menneskene som hentet opp mengder av mat til seg selv og lokalbefolkningen, har vært en viktig impuls for livet som utspant seg både i og ved fjorden.
I dag er yrkesfiskerne mer eller mindre en saga blott, og sportsfiskerne har tatt over fiskeplassene.

Bokhuset forlag 2022