Melissa Lesmana

Forskning, politikk og demokrati

Melissa Lesamana har en mastergrad innen utviklingsledelse fra Universitetet i Agder. Hun har jobbet både som lektor innen sosialantropologi, interkulturell kommunikasjon og i etnografisk metode. Hun har i tillegg jobbet med forskning både administrativt og faglig for både UiA og andre.

Hun har vært politisk aktiv i ulike verv både lokalt og nasjonalt i SV fra 1994 frem til 2017. Hun var gruppeleder for Kristiansand SV, og satt i formannskap og bystyre fra 2015-2017, hvor hun da trakk seg grunnet kronisk sykdom.

I dag jobber hun som innleid konsulent for flere foretak.

Melissa_

Utgitte titler

Et valg til salgs – Silo, champagne og sørlandsk valgbedrageri

En forfallen silo som skal bli kunstmuseum, et vegkryss og flytting av noen containere.

Dette har fått ellers så sindige kristiansandere til å hamre løs på tastaturet, bruke ord og uttrykk hentet fra den dypeste kjelleren og skape et debattmiljø som har preget sørlandsbyen i flere år.

Ingrediensene er en netthandel-gründer, en container med champagne, russiske oligarker, en lokalavis som ignorerer debatten, en fondsmegler med stor kunstsamling, en havnedirektør og en tidligere Dyrepark-sjef som begge får beskyldninger mot seg, politiske partier som opplever kuppforsøk – alt samlet og presentert på den anonyme Facebook-siden «Sørlandsnyhetene».

Eirik Dåstøl Langeland og Melissa Lesamana har begge lang erfaring fra lokalpolitikken i Kristiansand, henholdsvis fra Arbeiderpartiet og SV. De har selv vært utsatt for sjikane via Sørlandsnyhetene og forteller her historien om Sørlandsnyhetene sett med deres politiske øyne. 

Bokhuset forlag 2021