Oddbjørn Aardalen

Poetisk, skrivende menneske

Oddbjørn Aardalen, født 1944, er utdanna forstkandidat (1970) frå Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet NMBU. Han har arbeidd innan skogbruksforvaltning i 40 år og blei pensjonist i 2009.

Han er eit skrivande menneske; har skrive dagbok sidan 1953 og gjer det framleis. Han har tidlegare gjett ut sju diktbøker og har vore Månadens poet på Diktkammeret.no åtte gonger, siste gong som Sommarpoet
2020 med diktet «Kveldstur med maur». Aardalen har dikt i seks diktantologiar. Han vann ein diktkonkurranse – Hauge-senteret – våren 2017 med diktet «Ho kjem med lyse kveldar». Han har fleire «topp 3» plasseringar i internasjonale haiku-konkurransar.

Oddbjørn Aardalen er gift , har to barn og tri barnebarn. Han bur i dag på slektsgarden Skjervedal i Vennesla saman med kona, Kari.

Oddbjørn Aardalen

Utgitte titler

Seljefløyteprinsippet

Seljefløyteprinsippet er en diktsamling som nærmest dufter av skogens liv og hemmeligheter. Her er også filosofiske og underfundige betraktninger og ordspill som kiler den litterære ganen.

Utgitt Alm media 2014

Bever

Bever er Aardalens sjette lyrikksamling, og i denne boka har beveren fått en
sentral plass i det aardalske univers.

Utgitt Alm media 2016

Rein skog

Rein skog er Oddbjørn Aardalens sjuende diktsamling. Som i de tidligere utgivelsene kretser motivene rundt naturen, jeg-et, livet og døden.

Utgitt Alm media 2018

Norsk Bonde- og Svarttrastlag

«Norsk Bonde- og Svarttrastlag» er Oddbjørn Aardalens åttande diktsamling. Igjen har Oddbjørn gitt oss ein samling dikt med inspirasjon frå naturen og livet som treffer oss og finner ein lun plass i sinnet vårt.

Med hans skarpe observasjon og undring gjev han oss dikt med assosiasjonssprang henta frå hans liv og virke som ein skogens og naturens mann.

Utgitt Bokhuset forlag 2021