Paul Leer-Salvesen

forfatter, teolog og professer

Paul Leer-Salvesen (født 31. oktober 1951 i Oslo) er en norsk teolog, professor ved Universitetet i Agder, sakprosaforfatter og forfatter av voksenromaner samt barne- og ungdomsbøker. Han er bosatt i Kristiansand.

Han vokste opp som prestesønn, i Bergen og på Sunnmøre.

Han er cand.theol. fra Universitetet i Oslo 1976 og dr.philos. fra Juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo, 1991. Per 2017 er han professor i etikk og teologi ved Institutt for religion, filosofi og historie, Universitetet i Agder. Han har tidligere arbeidet blant annet som fengselsprest og journalist. Han har vært medlem av Den nasjonale forskningsetiske komité for samfunnsfag og humaniora, av Kringkastingsrådet samt av Lovutvalget for utilregnelighet og rettspsykiatrisk sakkyndige.

Han har mottatt Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris i 1993 for lettlestboka Kain og Abel, og Skolebibliotekarforeningens litteraturpris i 1996.

20230222 Kristiansand,Paul Leer-SalvesenFoto: Kjell Inge Søreide,

Utgitte titler

Den fortapte faren

16 år gamle Markus sitter i treet sitt i hagen og ser at politiet henter faren. Hva skjer? Og hvorfor? Hvordan skal han snakke om dette til sine venner, på skolen eller til resten av familien?

Historien fortelles også fra farens side. Han er en anerkjent advokat i byen og han vet godt hva han har gjort da politiet kommer på døra. Han vet han har tatt penger fra en klient og han har også tømt kontoen med sønnens konfirmasjonspenger.
Hvorfor gjorde han det? Kan forholdet til sønnen og familien noen gang bli bra igjen?

Bokhuset forlag 2023