Tom Flaten

Lokalpatriot og kvisser

Tom Flaten er opprinnelig fra Tvedestrand.

Han har skrevet biografien Lærerinna og Lyngør (2022). Han også skrevet tre lokale spørrebøker om henholdsvis Tvedestrand, Lindesnes og Arendal.

Flaten er bosatt i Mandal og jobber til daglig på Universitetet i Agder.

TomFlaten2021

Utgitte titler:

Hvem vet mest om tvedestrand?

Hvem vet egentlig mest om Tvedestrand? Test deg sjøl, eller
konkurrerer med familie og venner om hvem som vet mest.
Spørreboka inneholder 750 spørsmål fra heile Tvedestrand kommune.

Spørrebokforfatter Tom Flaten er lokalpatriot og glad i kviss. Jeg har denne
boka kombinert med disse interessene, og det har blitt en super
spørrebok for alle med hjerte for Tvedestrand.

Hvem vet mest om nye Lindesnes?

Hvem vet egentlig mest om nye Lindesnes? Test deg sjøl,
eller konkurrerer med familie og venner om hvem som vet mest om hverdagslivet, steder og historien i kommunen.

Spørreboka inneholder 800 spørsmål om de fleste sider og deler av de nye storkommunen, og den passer som godt for familiekosen som til vennefesten eller jobblunsjen.

Spørrebokforfatter Tom Flaten er bosatt i Mandal og veldig glad i kviss. Bli med på hans spennende kunnskapsreise gjennom Norges sørligste og mest sjarmerende kommune!

Lærerinna og Lyngør

Innlandsjenta Olaug Åmot fra Gausdal satte sitt preg på Lyngør-samfunnet på 1920- og 1930-tallet. Hun var lærerinne og samfunnsbygger.
Som lærerinne ble hun høyt verdsatt av elevene og hun søkte pedagogiske nyvinninger og kunnskap. Som samfunnsbygger deltok hun med stort engasjement i foreningslivet og hun var en kvinnelig pioner i lokalpolitikken.

Hun ble svært glad i øysamfunnet Lyngør, og derfor skreiv hun Lyngør-sangen. Så ble hun glemt, ikke av elevene sine, men i allmennhetens hukommelse.

I boka kan nye generasjoner bli kjent med lærerinna og møte samfunnet hun levde i – supplert med Åmots egne tekster og bilder om og av hennes kjære Lyngør.

Hvem vet mest om Arendal?

Hvem vet egentlig mest om Arendal? Test deg sjøl, eller konkurrer med familie og venner om hvem som vet mest om hverdagslivet, steder og historien i kommunen.

Spørreboka inneholder heile 900 spørsmål om de fleste sider og deler av kommunen, og den passer like godt til familiekosen som til vennefesten eller jobblunsjen.

Utgitt på Bokhuset forlag 2022